Richard Touw


 

Begrijpen

Aandacht en elkaar begrijpen zijn begrippen die centraal staan in mijn manier van begeleiden. Ik wil graag naar je luisteren, je problemen en klachten samen met je verhelderen en concreet maken. Dit is nodig om weer toe te werken naar meer rust en balans in je leven.

 

Verbinden

Tijdens een training werd ik door collega's getypeerd als verbinder. Ik herken mij in deze typering, want ik ben iemand die altijd verbinding zoekt met de mensen om mij heen. 

Dit is zowel privé als ook binnen mijn werk de rode draad in mijn eigen ontwikkeling. Ik blijf het bijzonder vinden nieuwe personen te ontmoeten en zeker tijdens mijn werk. Passie voor mijn beroep was een paar jaar geleden het thema van een presentatie voor mijn beroepsgroep. Passie is de drijfveer in het contact met de ander. 

 

 

Werkervaring

In mijn jarenlange ervaring binnen de psychische hulpverlening (GGZ), de verstandelijk gehandicapten zorg (VGZ), jobcoaching en in het basisonderwijs heb ik veel mensen mogen ontmoeten. Ik heb in grote en kleine instellingen gewerkt. De laatste jaren binnen een organisatie waarbij zelfsturing centraal staat. Ik ben hier ambulante behandelaar voor mensen met ernstige psychiatrische problematiek. Mijn huidige werkgever is BuurtzorgT en hiervoor heb ik binnen de regio Amersfoort bij het Riagg en GGZ Centraal gewerkt (sociale psychiatrie, crisisdienst en Emerhese) 

Vijf jaar geleden ben ik met mijn eigen bedrijf gestart. Toendertijd veel collega's gesproken om datgene te doen wat passend is bij de wensen en dromen die ik al langer had.

Het Touw

Naast mijn vaste baan als SPV (sociaal psychiatrisch verpleegkundige) werk ik als ZZP. Ik heb mijn bedrijf Het Touw genoemd. Mijn eigen achternaam waarbij  'versterken en verbinden' centraal staat in mijn begeleiding. 

Voor het Touw werk ik als SPV en coach bij de sociale werkvoorziening in Amersfoort. Hier consulteer ik leidinggevenden en spreek ik medewerkers individueel op verzoek van direct leidinggevenden, P&O functionarissen of bedrijfsarts. Mijn begeleiding richt zich op de psychisch sociale problemen die zij ervaren binnen hun maatschappelijke situatie. Ik werk hierbij vanuit een onafhankelijke positie waarbij ik ook een belangrijke brugfunctie kan hebben naar huisarts, praktijkondersteuner GGZ of verwijzen voor behandeling binnen de GGZ. 

Verder begeleid ik individuele clienten in Amersfoort en omstreken.  Dit kan via contacten bij de NVA (Nederlandse Vereniging Autisme) of via sociale wijkteams in de regio. Ook zie ik mensen die zich via mijn eigen professionele netwerk aanmelden. Problemen zijn zeer divers. Autisme is mijn specialisatie, maar mijn begeleiding richt zich op een brede doelgroep die problemen heeft binnen de psychische sociaal maatschappelijk context. 

Opleidingen: 

Het AutismeCentraalTraject (ACT) is een eenjarige opleiding tot expert in autistisch denken en de AutismeCentraalMethodiek

Autisme Centraal Traject Nederland. Pervasieve post-hbo-opleiding. 

Post HBO Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige 

Opleiding tot jobcoach

HBO-V

Opleiding verpleegkundige-Z